Top
20 Dec
2019.gada Latvijas labākais sportists - Martins Dukurs
Foto autors: Jānis Škapars/TVNET

Skeletonists Martins Dukurs un tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien "Latvijas Gada balva sportā 2019" ceremonijā tika nosaukti par Latvijas 2019.gada labākajiem sportistiem, ziņo portāls TVNET.

Sevastova pie balvas tikusi otro gadu pēc kārtas un otro reizi karjerā, bet Dukuram tas jau ir sestais apbalvojums un pirmais pēc trīs gadu pārtraukuma.

Uz labākās sportistes balvu pretendēja arī tenisiste Aļona Ostapenko, svarcēlāja Rebeka Koha, kā arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Savukārt vīriem starp finālistiem bija arī bokseris Mairis Briedis, bobslejists Oskars Ķibermanis, handbolists Dainis Krištopāns un blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis.

Martins Dukurs šogad triumfēja pasaules čempionātā un Eiropas meistarsacīkstēs, kā arī izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā. Dukurs par Eiropas čempionu kļuva desmito gadu pēc kārtas, bet par pasaules čempionu sesto reizi karjerā.

Pretendentus nominācijās līdz 10.novembrim izvirzīja Latvijā atzīto sporta federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, LOK, Latvijas Olimpiskās vienības vadības, Latvijas Nacionālās sporta padomes locekļi, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteica žūrija.

Pērn par labākajiem tika atzīti bobslejists Oskars Melbārdis un tenisiste Anastasija Sevastova.

Autors :Bobslejs.lv

Latvijas bobsleja un skeletona federācija